Deze website gebruikt cookies 🍪 Wij gebruiken cookies voor een betere ervaring.
Ontvang Offertes Geheel gratis en vrijblijvend Geverifieerde bedrijven
Stippen achtergrond
Gratis en vrijblijvend Ontvang 4 Offertes

Heb je een glaszetter nodig? Vergelijk dan eerst offertes van meerdere specialisten! Door te vergelijken kun je namelijk tot wel 40% besparen en vind je altijd een specialist die aansluit bij je wensen.

Glaszetter Offerte aanvragen

Een glaszetter is een vakman die gespecialiseerd is in het plaatsen, vervangen en repareren van glas in ramen, deuren en andere structuren. Ze werken met een breed scala aan glastypes, van dubbel glas tot HR, HR+, HR++ en zelfs HR+++ glas. Elk type glas heeft zijn eigen unieke voordelen. De keuze voor een bepaald type hangt af van jouw specifieke behoeften en budget.

Maar hoe vind je de juiste glaszetter voor jouw project? Een goede eerste stap is het aanvragen van offertes. Door offertes aan te vragen bij verschillende glaszetters, kun je de diensten en prijzen vergelijken en de beste deal vinden, zo kan je flink besparen op de kosten. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. 

Wat Kost een Glaszetter?

Laten we beginnen met het uurtarief van een glaszetter. Dit ligt gemiddeld tussen de €30 en €50 per uur. Maar let op, dit is exclusief de kosten van de materialen die de glaszetter gebruikt, zoals het glas en de kit. En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijke reiskosten, afhankelijk van de afstand die de glaszetter moet afleggen.

Glaszetter

De kosten van Glas

En hoe zit het met de kosten van het glas zelf? Nou, dat varieert sterk. Conventioneel dubbel glas kost bijvoorbeeld ongeveer €120 per vierkante meter, terwijl HR+++ glas, dat een hogere isolatiewaarde heeft, ongeveer €175 per vierkante meter kost. Maar vergeet niet, hoewel sommige soorten glas duurder zijn in aanschaf, kunnen ze op de lange termijn kostenbesparingen opleveren door een betere energie-efficiëntie. De kosten van glas zit vaak verwerkt in de offerte.

Glasvervanging

Het vervangen van glas in verschillende soorten woningen heeft ook zijn eigen prijskaartje. Voor een appartement liggen de kosten voor het vervangen van glas, inclusief de diensten van een glaszetter, tussen de €1.700 en €2.300. Voor een vrijstaande woning kunnen deze kosten oplopen tot tussen de €6.400 en €7.100.

Verlaagd BTW-tarief

Als je huis ouder is dan 2 jaar en je laat isolatieglas plaatsen kom je mogelijk in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief. Je betaalt dan slechts 9% btw in plaats van de gebruikelijke 21%. Dat is toch een mooie besparing, nietwaar?

Het inhuren van een glaszetter is een investering, maar het is er een die de moeite waard kan zijn. Een professionele glaszetter zorgt ervoor dat het glas correct en veilig wordt geïnstalleerd. Dit kan bijdragen aan de energie-efficiëntie van je huis, het comfort verbeteren en de waarde van je woning verhogen. Het is altijd een goed idee om offertes van verschillende glaszetters te vergelijken om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt.

Offertes vergelijken

De kosten van een glaszetter kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals hun uurtarief, het type glas dat je kiest, en de grootte en het type van je woning. Door je bewust te zijn van deze factoren, kun je een weloverwogen beslissing nemen over het inhuren van een glaszetter. Zo kun je de beste keuze maken die past bij jouw specifieke behoeften en budget.

En het mooiste is, je kunt gemakkelijk offertes aanvragen via Prijsinzicht, direct op deze pagina. Zo kun je snel en eenvoudig de beste deal vinden zonder het comfort van je huis te verlaten. Dus, ben je klaar om je huis een make-over te geven met nieuw glas? 

Inhoudsopgave
Referenties Tevreden klanten