Deze website gebruikt cookies 🍪 Wij gebruiken cookies voor een betere ervaring.
Profiel foto auteur Redactie
Datum: 21-06-2023

Wat kost een personal trainer?

Heb je je ooit afgevraagd wat de kosten van een personal trainer zijn? Deze vraag is moeilijk te beantwoorden omdat elke trainer een andere methode heeft om les te geven, vele factoren spelen een rol in de prijs. Je zou ergens tussen €30 en €150 per sessie kunnen uitgeven. De kosten kunnen enorm van elkaar verschillen. Er zijn vele factoren die een rol spelen in hoeveel je moet uitgeven aan een personal trainer. Laten we de prijzen en wat het beïnvloedt in detail bekijken, zodat je een goed overzicht krijgt van de kosten.

Soort training

Individuele trainingen

Voor individuele trainingen kunnen ervaren trainers met specifieke kwalificaties meer vragen. Ook de intensiteit en duur van de training kunnen ook de prijs beïnvloeden. Overweeg je extra's zoals voedingsadvies of mentale coaching? Dat kan de prijs verder oplopen.

Soms zijn er manieren om wat geld te besparen. Heb je er al over nagedacht om meerdere sessies vooruit te betalen? Trainers kunnen kortingen aanbieden aan klanten die dit doen. Stel je voor, je zou een pakket van 10 sessies kunnen krijgen voor €400, dat is een mooie €40 per sessie. Of wat dacht je van 50 sessies voor €1500, wat neerkomt op slechts €30 per sessie? 

Duo of groepstrainingen

Als je graag met anderen traint, kan het delen van de kosten van een trainer een optie zijn. Duo of groepstrainingen zijn vaak goedkoper per persoon. Denk aan €20 per persoon voor een training van 30 minuten of €30 per persoon voor een sessie van 60 minuten. 

Personal Trainer Kosten

Locatie en tijdstip

Maar waar je woont kan ook invloed hebben op wat je betaalt. In grotere steden, waar de kosten van levensonderhoud vaak hoger zijn, kunnen de tarieven voor personal training ook hoger zijn. Omdat er vaak meer vraag is kun je rekenen op een hoger uurtarief in een grote stad. Maar onthoud dat dit niet alijd zo is, omdat er ook meer aanbod aan trainers zijn.

Waar je traint kan ook invloed hebben op de kosten. In een sportschool of fitnessstudio trainen kan duurder zijn dan thuis of buiten. Dit komt omdat de trainer extra kosten moet maken voor het huren van de ruimte. 

Wanneer je traint kan ook een verschil maken, trainingen op piekuren, zoals in de vroege ochtend of avond kunnen duurder zijn. 

Extra diensten

Sommige personal trainers bieden extra diensten aan als onderdeel van hun trainingspakketten, zoals voedingsadvies, mentale coaching, of online trainingsprogramma's. Deze extra diensten kunnen de kosten van personal training verhogen, maar kunnen ook extra waarde bieden.

Kortom, de kosten voor personal training variëren sterk op basis van verschillende factoren. Het is belangrijk om rekening te houden met de ervaring van de trainer, locatie, duur en intensiteit van de training, extra diensten en eventuele kortingen of pakketten die worden aangeboden. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en investeren in een training die bij jou past. Het is verstandig om verschillende personal trainers te vergelijken


Inhoudsopgave
Personal Trainer in Amsterdam Vinden

Personal Trainer in Amsterdam Vinden

01-09-2023